Saramet: "Prima casa 2" nu va avea un succes deosebit in 2011

Data publicarii: 20-01-2011 | Imobiliare



Este putin probabil ca programul "Prima casa" sa fie un succes in 2011, o solutie pentru continuarea acestuia e totuSi, in prima faza, consumarea plafonului ramas neutilizat in 2010.

Institutiile implicate in desfaSurarea programului aSteapta aprobari din partea Guvernului Si a Ministerului Finantelor. "Nu se stie daca va exista "Prima casa 3", Stiu insa ca sunt demersuri facute Si exista Si un proiect de hotarare de guvern care vizeaza acest lucru. Continuarea programului in forma in care el s-a desfaSurat pana acum s-ar putea face prin utilizarea unui plafon ramas neconsumat din cel al anilor anteriori", declara pentru "Capital" Aurel Saramet, preSedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), saptamana trecuta.

Atat la nivel guvernamental, cat Si la nivel de sector bancar, se doreSte continuarea programului. Bancile urmaresc valorificarea unei parti din plafonul de garantii imobiliare. "Momentan insa, programul e blocat, iar opinia noastra este ca nu va fi un succes deosebit in anul curent. Puterea de cumparare a romanilor este aceeaSi", a afirmat Aurel Saramet. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: